Matka chce změnit jméno šestileté dceři. Nesnese důvod, proč ho manžel vybral

Vybrat jméno pro dítě může být někdy oříšek. Přesvědčila se o tom i maminka malé Maeve, která se rozhodla své dceři změnit jméno v jejích šesti letech. Páru z Velké Británie se přitom jméno Maeve zdálo zpočátku dokonalé. Shodli se na něm poté, co ho navrhl dívenčin otec. Jenže právě to se později ukázalo jako problém.

Že má otec ke jménu speciální vztah, zjistila žena až po letech, a to úplnou náhodou. "Já a můj manžel jsme měli dvojité rande s jeho kamarádem, kterého neviděl od vysoké školy. Byl to krásný večer, dokud nezaznělo jméno naší holčičky," popsala podle deníku Mirror.

Právě v tu chvíli se kamarádovi na tváři objevil zvláštní výraz. "Okamžitě jsem poznala, že se něco děje, a přinutila jsem ho, aby mi řekl, o co jde," pokračovala žena. Manžel jí tak musel přiznat, že se stejně jmenovala jeho přítelkyně, se kterou chodil na vysoké škole.

[chooze:article;value:524137]

​"Už jsem o ní slyšela," sdělila žena. "Věděla jsem, že do ní byl zamilovaný, ale že se s ním rozešla. Nikdy se nezmínil o jejím jméně," dodala podle deníku Metro. Nová informace tak nezničila jen celý večer, ale mnohem víc. Žárlivost totiž byla silnější a žena nemohla přijmout to, že své dítě pojmenovala po ženě, již její manžel dříve miloval a která mu zlomila srdce. 

Na sociální síti Reddit, kde žena svůj příběh sdílela, se rozhořela ostrá debata. Zatímco s ní někteří souhlasí, jiní ji považují za hysterickou žárlivku. "Chápu, že tvůj manžel udělal chybu, je to děsivé a určitě si o tom musíte promluvit. Ale není to důvod ke změně jména dítěte. Je hloupé přenášet svou žárlivost na dítě," napsala jedna z uživatelek.

"Maeve by vás měla přimět k tomu, že v první řadě myslíte na svou dceru, ne na bývalou svého manžela," napsala další. Jiní jsou ale opačného názoru a ženu v jejím rozhodnutí utvrzují. "Manžel měl určitě zmínit, že chodil s někým toho jména. Váš pocit ublížení a zrady je pochopitelný," napsala další uživatelka. Většina lidí se ale shodla na tom, že změnit jméno dceři v jejích šesti letech je přehnané.

Šílenost na silnici: Žena za volantem kojila dítě. Jste blázen, nadávají jí:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.