Brutální inzultace cyklisty. Kamioňák neudržel nervy na uzdě

Agresivní reakce se dočkal cyklista v Mohelnici na Olomoucku, kde jej napadl profesionální řidič. Video bylo na sociální síť umístěno v pátek do skupiny, v níž řidiči sdílejí například informace o policejních hlídkách, a tomu odpovídá i tón komentářů.

Skupina je vůči cyklistům vymezena negativně a nechybí ani vulgární výrazy. Policie do vydání článku redakci TN.cz k videu žádné vyjádření neposlala a na e-mailový dotaz neodpověděla ani společnost Duvenbeck, jejíž reklama je na kamionu útočníka.

[chooze:article;value:526921]

​S největší pravděpodobností cyklista nedal nákladnímu vozidlu přednost. "Kamion na hlavní a cyklista pravidla neřeší... Že jel z vedlejší. Je to tak?" uvažuje na sociální síti diskutující, jenž vystupuje pod uživatelským jménem Tomáš Vojáček.

O tom, jak se chovají řidiči společnosti Duvenbeck, lidé sdílejí názory pod kontakty na společnost na portálu Firmy.cz. "Neumí jezdit, ohrožují provoz a ještě vyhrožují," nešetří kritikou Tomáš Havlík.

Bývalý šéf BESIPu Roman Budský upozorňuje, že agresivity řidičů přibývá. "My lidem doporučujeme, aby se nenechali zatáhnout do hry, pokud na ně v podobných situacích někdo zaútočí. Když reagujeme podobným způsobem, konflikty se jen stupňují," vysvětluje Budský.

Opilý řidič na Chebsku se točil na silnici. Mělo jít o dětského lékaře (10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.