Tragédie na Slovensku. Na scéně divadla se chtěl oběsit tanečník

Podle informací slovenského deníku PLUS 7 DNÍ se přibližně třicetiletý tanečník ze Slovenského národního divadla v Bratislavě pokusil o sebevraždu. Oběsit se měl přímo v jednom z tanečních sálů. Údajně ho ale pracovníci slovenské první scény včas našli a povedlo se jim ho zachránit. 

Podle dostupných informací se ale vedení divadla pokusilo případ ututlat. Generální ředitel Matej Drlička si měl svolat celý baletní ansámbl, aby se nešířily dezinformace. Jednou z nich byla i spekulace, zda si mladý tanečník nesáhl na život kvůli sporům s baletní ředitelkou Ninou Polákovou.

[chooze:article;value:497540]

"To určitě ne. Ona je skvělá, stejně jako on je skvělý tanečník. Z profesionální ani lidské stránky mu není co vytknout, nevěřím, že by spolu měli třenice," vysvětlil zdroj z blízkého okolí umělce.

Ten se má v současnosti léčit v psychiatrické nemocnici. V poslední době ho prý trápilo hned několik problémů. "Není z Bratislavy a domů za rodiči nejezdil moc často. Nedávno tam však byl a zmínil, že měl nějaké problémy ve vztahu. Je to skvělý člověk, já ho mám velmi rád. Svěřil se mi i s tím, co přesně ho trápilo, ale že by to chtěl vyřešit takto, tak to asi nikoho nenapadlo," dodal zdroj.

[chooze:article;value:523792]

Podle psychiatra Vojtěcha Pálházyho byl pokus o sebevraždu spíše voláním o pomoc. "Kdyby ji chtěl skutečně spáchat, pravděpodobně by se o ni pokusil doma, kde by ho neměl kdo zachránit," vysvětlil odborník.

V Česku výrazně stoupl počet sebevražd. Nárůst je hlavně mezi mladými lidmi (9/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.