Vlak měl europoslance zavézt do Štrasburku. Místo toho skončili v Disneylandu

Místo, kde se sny stávají skutečností. Takové motto má pařížský Disneyland. Pro mnohé politiky je vysněným místem zase křeslo v Evropském parlamentu. A právě tato dvě místa se nečekaně spojila.

Doslova před branami pohádkového areálu se totiž nečekaně ocitl vlak se stovkami europoslanců a jejich asistentů. V návaznosti na chybu výhybek v Paříži národní francouzský vlakový dopravce poslal vlak, který měl přivézt evropské poslance z Bruselu, místo do Štrasburku do Disneylandu.

[chooze:article;value:513308]

Aby se evropští poslanci nerozutekli na atrakce, dveře vlaku pro jistotu zůstaly zamčené po celých čtyřicet pět minut, kdy před Disneylandem stál.

Chyba železniční společnosti je vodou na mlýn všem kritikům toho, že se europoslanci na plenární zasedání přesouvají téměř pět set kilometrů každý měsíc. Sociální sítě tak o europarlamentu často mluví jako o cirkusu na kolečkách. Aby se vžilo označení "pojízdný Disneyland", proti tomu se už nyní europoslanci raději ohrazují.

Začátek jednání zpoždění vlaku neohrozilo. Jestli příště do Štrasburku na oplátku přijede kačer Donald nebo pes Goofy, to zůstává otázkou.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.