Šest francouzských letišť museli evakuovat. Anonym vyhrožoval bombami

Výhružka bombovým útokem ve středu dopoledne uzavřela šest francouzských letišť. "Letiště v Lille bylo evakuováno v důsledku hrozby bombou. Na místě jsou bezpečnostní služby," uvedli na sociální síti X zástupci letiště v Lille.

Podle webu Telegraph se výhružka týkala také letišť v Lyonu, Nice, Beauvais, Nantes a Tolouse. Bezpečnostní složky pracují na tom, aby objasnily, zda se výhružky zakládaly na pravdě.

[chooze:article;value:513564]

V bezpečí jsou údajně všechna letiště ve francouzském hlavním městě. "Žádného z pařížských letišť se bombové hrozby netýkají. Přesto zůstáváme plně ostražití," uvedla společnost ADP, která spravuje pařížská letiště, pro web Le Figaro.

Po druhé hodině odpoledne stále zůstala uzavřená čtyři letiště. Na letištích v Bordeaux, Pau, Beauvais a Tolouse stále probíhají pátrací práce, které mají bomby odhalit. Na letištích, která už provoz opět obnovila, se výhrůžky bombou ukázaly jako plané.

Evakuace francouzských letišť ovlivnila i provoz na pražském letišti. Podle mluvčí Letiště Praha Kláry Divíškové byl zatím zrušen jeden let. Další ale mohou následovat. 

Výhrůžka výbušninou v autobusu na D1. Provoz v sobotu v obou směrech kolaboval:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.