Drama na palubě letadla. Pilot se o závadě dozvěděl na poslední chvíli

Běžný let z Paříže do Istanbulu se minulý týden změnil v děsivý zážitek. Jen pár okamžiků před vzletem si pilot Airbusu A321 společnosti AirFrance na letišti Charlese de Gaulla v Paříži všiml, že z obou křídel uniká palivo, uvedl web Avitation24.

K letadlu okamžitě zamířily záchranné služby a cestující dostali pokyn, aby neprodleně opustili letadlo. Na palubě museli nechat svá příruční zavazadla. 

[chooze:article;value:525339]

​Děsivý zážitek zaznamenal cestující Tom Roek. "Právě jsem zažil incident na palubě Airbusu A321 (F-GTAK) směřujícího do Istanbulu. Kvůli těžkému úniku paliva z obou křídel jsem byl ve spěchu evakuován z letadla," napsal cestující na sociální síti X a svá tvrzení doplnil o záběry z celé akce.

Po příjezdu záchranných složek bylo jasné, že 22 let staré letadlo do Istanbulu neodletí. Společnost Air France nakonec pro cestující zařídila nové letadlo, které do Turecka odletělo o zhruba pět hodin později, než mělo. Incident se naštěstí obešel bez zranění.

Nepříjemný zážitek zažili v září i cestující v Americe. Letadlo se muselo vrátit na zem kvůli průjmu jednoho z pasažérů. Podívejte se na záběry z paluby:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.