VIDEO: Někdo mu kradl houby, tak dal do lesa kameru. Záznam ho šokoval

Jednačtyřicetiletý Stephen Sangster pracuje jako bankéř, ve volném čase je ale vášnivým houbařem. Zná všechny části lesa za svým domem, a není proto divu, že v nich odhalil i ta nejtajnější místa, kde se houbám doopravdy daří.

Radost měl o to větší vzhledem k tomu, že v okolí Londýna moc míst k houbaření není. Jak ale píše deník London World, jeho kratochvíle mu v poslední době znepříjemňoval vychytralý zloděj.

Ten si totiž vytipoval stejné místo a pravidelně ho vybíral. K houbařově smůle byl navíc vždy rychlejší, a ačkoliv Stephen zřejmě vyrážel k houbám vždy ráno, na místě po nich nebylo ani památky. Nešťastník se proto rozhodl zakročit.

[chooze:article;value:483697]

​Na místo, kde houby rostly, nainstaloval kameru. To, co později viděl na záznamu, ho ale šokovalo. Nahrávku zveřejnil na sociálních sítích a ta se rázem stala hitem internetu. Sdílel ji i deník Liverpool World.

Jak se ukázalo, na houby Stephenovi chodila hladová veverka. Roztomilý hlodavec se nebál spořádat i větší kousky. Houbu nejprve povalil a podle záběrů ji následně okusoval tak dlouho, až po ní nezbylo ani památky.

Video na sociálních sítích spustilo vlnu reakcí. "To je tak roztomilé!" napsala jedna z uživatelek a další s ní souhlasí. "Záhada vyřešena," smějí se ostatní. "Tahle veverka má úroveň!" píší další.

Stephenovo rozhodnutí nainstalovat do lesa kameru pak mnozí považují za skvělé. Shodují se ale, že houby jsou pro každého, a tudíž na ně má právo i malý zlodějíček.

Kam na houby? Někde nerostou skoro vůbec, varuje mykoložka:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.