Putin promluvil o přípravách na válku se Západem. Zmínil klíčovou věc

Panel jmenovaný americkým Kongresem se ve čtvrtek shodl, že je nutné se připravit na možnou souběžnou válku Spojených států amerických s Čínou a Ruskem. Tyto náznaky se v neděli rozhodl okomentovat ruský prezident Vladimir Putin.

"Nemyslím si, že to jsou zdravé myšlenky v hlavách zdravých lidí, protože říkat, že se Spojené státy připravují na válku s Ruskem, tak my všichni se připravujeme na válku, jelikož se řídíme starobylou zásadou: chceš-li mír, připrav se na válku. A my chceme mír," řekl podle agentury Reuters Putin kremelskému reportérovi Pavlu Zarubinovi.

[chooze:article;value:525880]

Podle Putina nemyslí Američané tyto hrozby vážně a snaží se své soky pouze vystrašit. "Pokud budeme mluvit o válce mezi jadernými mocnostmi, pak to bude úplně jiný příběh. Nemyslím si, že lidé se zdravým rozumem mohou na něco takového pomýšlet, ale pokud je taková myšlenka opravdu napadne, pak nás to může přimět jen k obezřetnosti," přidal ruský prezident.

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1713561636588425355

Válka západních států s Ruskem by prý vypadala úplně jinak než aktuální útok Putinova státu na Ukrajinu. "Pokud budou chtít bojovat s Ruskem, pak to bude zcela jiná válka. Nebude to provádění speciální vojenské operace," varoval podle TBS News ruský prezident.

Další ruské útoky na Charkov. Při bombardování na začátku října zemřel i 10letý chlapec:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.