Zpěvačka se o smrti manžela dozvěděla při rozhovoru pro televizi. Zabil ho Hamás

Izraelská zpěvačka Shaylee Ataryová a její měsíční dcerka bydlely v kibucu Kfar Aza, na dohled od hranic s Pásmem Gazy. Právě odtamtud vtrhly do Izraele davy palestinských ozbrojenců z organizace Hamás.

V kibucu došlo k masakru. Ozbrojenci z Hamásu chodili od domu k domu a vraždili obyvatele. Jak uvádí portál Mirror, v kibucu zemřelo přes 40 izraelských dětí.

[chooze:article;value:525488]

Ataryová v rozhovoru pro britskou televizi Sky News popisovala, jak unikla smrti. S měsíční dcerkou se 27 hodin ukrývala ve svém domě, zatímco okolo řádili ozbrojenci z Hamásu. Potom se jí podařilo proklouznout zadními vrátky, zatímco po ní příslušníci Hamásu stříleli.

S dcerou v náručí se jí povedlo najít rodinu v kibucu, která ji vpustila do svého úkrytu. "Nevím, kde byli naši vojáci, kde byla naše vláda. Nechali nás v tom," stěžovala si podle portálu Daily Mail Ataryová. Izraelské armádě trvalo někdy i 12 hodin, než se vojáci do vyvražděných vesnic dostali.

Dceru zachránila, o manželovi, uznávaném filmaři Yahavovi Winnerovi, ale neměla žádné zprávy. Její rodina se proto bála, že Yahav je stále ve vydrancovaném kibucu s těžkými zraněními nebo jej Hamás unesl.

Zatímco Ataryová v rozhovoru líčila děsivé chvíle, ve vedlejší místnosti se její matka právě dozvěděla strašlivou zprávu. Vojáci rodině zavolali, že Yahava našli mrtvého. 

Shaylee Ataryová a její matka propukly v pláč, reakci obou zdrcených žen Sky News zaznamenala. Záběry uveřejnila se svolením rodiny, která chtěla, aby se o hrůzách války dozvěděl celý svět.

Izraelských obětí je už přes tisíc. Na obou stranách 3 300:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.