Na knihách se dá ušetřit balík. Jak neutrácet zbytečně, poradí pořad Čtenáři

Lidé hladovějící po zajímavé četbě mohou díky pořízení literatury přes Knihobot ušetřit. Nákup je levnější než v knihkupectvích. "U nás jsou skoro nové publikace za výhodnější cenu. Její výše je ale velmi individuální. Někdy jde o desetiprocentní úsporu, jindy o padesátiprocentní," uvádí pro TN.cz Barbora Votavová z Knihobotu s tím, že je možné on-line pořídit i četbu, jež už v běžných prodejnách ani není k dispozici.

​Těm, kteří se přebytečných knížek chtějí zbavit, stačí pouze zavolat a bez nároku na odměnu je navštíví kurýr. "Ten postup je extrémně jednoduchý. Za dopravu zákazníci nic neplatí, my si jednotlivé publikace nafotíme a zkontrolujeme jejich stav, zájemci si ho díky snímkům na webu mohou dobře zkontrolovat," připomíná Barbora Votavová.

[chooze:article;value:524537]

​Startup každý měsíc tímto způsobem prodá 100 tisíc knih. Prodávající získají své peníze za knížky až ve chvíli, kdy si je vyhlédne nový majitel. Utržená částka putuje do virtuální peněženky. Z ní zamíří buď na bankovní účet prodávajícího, nebo je také možné financovat rovnou nákup nové literatury.

"Nabízíme literární klasiku, bestsellery, staré poklady, kultovní komiksy i odborně zaměřené publikace," popisuje svou nabídku Knihobot. TN Live připravuje ve spolupráci s Knihobotem pořad Čtenáři plný rozhovorů se zajímavými osobnostmi a inspirace pro další čtení.  

Zemřel významný spisovatel Milan Kundera. Proslavila ho díla po celém světě (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.