Panika na palubě letadla. Mezi cestujícími pobíhaly krysa a vydra

V naprostý chaos se během několika momentů proměnil let vietnamských aerolinek z thajského Bangkoku do Tchaj-peje na Tchaj-wanu. Ze zavazadla tam za letu unikli černí pasažéři. Mezi nohama cestujících se rychle míhala chlupatá tělíčka.

Z krabice tam vyběhly bílá krysa a vydra, které se proháněly po palubě. Zatímco na palubě vypukla panika, personál se snažil nevítané pasažéry polapit. Mládě vydry našla letuška pod jedním ze sedadel a krysu chytil stevard do rukou. Hlodavec se však nevzdal bez boje a pokousal ho, píše portál Bangkok Post.

Když posádka zvířata chytila, začala zjišťovat, jak se krysa a vydra do letadla dostaly. Obě zvířata propašovali na palubu pašeráci v příručním zavazadle. Nešlo však o jediná zvířata, která cestovala v letadle načerno.

[chooze:article;value:521937]

Po přistání prohledali zavazadlový prostor policisté, kteří našli balík s 28 želvami hvězdnatými, hadem, dalšími dvěma vydrami, syslem a dvěma ratufami obrovskými (tropický druh veverky, pozn. red.), píše portál Euronews.

Thajsko, odkud letadlo letělo, je častým cílem pašeráků zvířat. Ti odtamtud zhusta transportují tropická zvířata, mnohdy ve velmi mizerných podmínkách, do Číny, Vietnamu a dalších asijských zemí. Tam se je pak snaží prodat jako domácí mazlíčky.

Thajská policie nyní vyšetřuje, jak se mohla zvířata na palubu letadla dostat. Údajně je měl nechat projít příslušník letištní kontroly, který zavazadlo dostatečně neprohledal ani poté, co jej rentgen vyhodnotil jako velmi podezřelé. Samotnému páru pašeráků původem z Číny vyměřili policisté pokutu ve výši 734 tisíc korun.

Letadlo dosedlo na ranvej bez podvozku. Létaly z něj jiskry i plameny:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.