Obchodní řetězec oznámil vstřícné gesto pro seniory. Zlevní jim některé potraviny

Týden pro seniory. Tak obchodní řetězec Lidl nazval akci, která potrvá po celý příští týden. Od 9. do 15. října mohou ve všech jeho prodejnách zákazníci nad 65 let nakupovat vybrané potraviny o 10 % levněji. Akce se týká čerstvého ovoce a zeleniny, vajec a nebaleného pečiva. 

"Našim zákazníkům se snažíme nabízet nízké ceny každý den, touto akcí jsme chtěli vyjít vstříc seniorům. I proto jsme do nabídky zahrnuli produkty podle kategorií, které nakupují velmi často. Zároveň se jedná o produkty, u nichž vlivem inflace za poslední dobu nejvíce vzrostla cena, a mohly se tak stát pro řadu lidí nedostupnými," vyjádřil se jednatel Lidlu Vít Pravda. 

[chooze:article;value:521559]

​U pokladny senioři slevu oznámí a poté prokážou svůj věk dokladem s fotografií. "Slevu je přitom možné kombinovat s dalšími akcemi a v daném termínu ji využít opakovaně," dodala tisková mluvčí Lidlu Iveta Barabášová.

Jiné obchodní řetězce podobnou akci zatím neoznámily. "Podobnou akci neplánujeme," sdělila například mluvčí Kauflandu Renata Maierl redakci TN.cz. "Každý týden přinášíme všem našim zákazníkům produkty za akční ceny," dodala. 

[chooze:article;value:520351]

​Sám Lidl připustil, že takovou akci pořádá úplně poprvé. V minulosti se Češi s přednostním právem důchodců v obchodech setkali například během covidové pandemie. Senioři měli vyhrazenou dobu, kdy v prodejnách nemohl kromě nich nakupovat nikdo jiný. Opatření vyhlásila vláda kvůli snaze ochránit rizikovou skupinu před nákazou, ve společnosti tím ale vyvolala vlnu pobouření. 

Lidé si například stěžovali, že si po nočních směnách nemohou zajít na nákup, protože ranní hodiny byly vyhrazené pouze pro seniory. Mezi stěžujícími byli i pracovníci z první linie, například zdravotníci a policisté (připomenout si toto téma můžete v tomto článku). 

​Seniory trápí samota i zdražování. Většina důchodu jim padne na nájem a léky (23/9/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.