Brutální bitka před školou v Kladně. Dívky se natáčely u mlácení spolužačky

Skupina dívek z kladenské základní školy zaútočila na svou spolužačku na školním dvoře. "Zraněná nebyla, jenom říká, že ji bolí záda a hlava," prozradila televizi Nova příbuzná napadené dívky. 

Video prý zachycuje pouze část útoku. Tři natočené kopy jsou už na první pohled velmi agresivní. Napadená dívka končí v slzách. "Tak vidíš, že brečí. Já jsem říkala, že když zbít, tak jako psa," zaznívá ve videu. 

K napadení došlo minulý týden ve středu přímo pod okny školy. "Vím, že už jednou moje neteř dostala od svojí spolužačky dvě facky. Neřešilo se to s tím, že neteř řekla, že se to uklidnilo, že si to nějak vyjasnily. A pak se právě stalo tohle," řekla příbuzná dívky. 

[chooze:article;value:419147]

​Případem se už zabývá policie. "Kladenští kriminalisté prověřují od minulého týdne napadení nezletilé dívky jejími vrstevnicemi, přičemž ve věci zahájila komisařka služby kriminální policie úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání činu, jinak trestného, výtržnictví a nebezpečného vyhrožování," vyjádřila se policejní mluvčí Michaela Richterová. 

Vedení školy se k incidentu odmítlo vyjádřit. Samo přitom podalo trestní oznámení na policii. "Vzhledem k věku zúčastněných osob nebudeme poskytovat žádné bližší informace," zakončila Richterová. 

Šikana, především na základních školách, není žádnou výjimkou. Podle dat České školní inspekce takových případů v poslední době přibývá.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.