Na cyklistu spadla větev. Na místě zemřel, nepomohla ani přilba

[chooze:gallery;value:33445]

​Dvaasedmdesátiletý cyklista nepřežil cestu na elektrokole. Ve středu v půl sedmé ráno jej objevil kolemjdoucí u středočeské Křečhoře, kde bezvládně ležel u cyklostezky. Svědek po zavolání na tísňovou linku zahájili oživování podle instrukcí operátorky.

V resuscitaci pokračovali také přivolaní záchranáři. Navzdory veškerým snahám ale byli neúspěšní, a na místo proto vyrazil koroner.  

[chooze:article;value:521973]

​"Naše operátorka začala ihned po oznámení nehody neodkladnou telefonickou resuscitaci. Podle našich informací měl muž na hlavě přilbu," uvedla mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

"Na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému. Dosavadním šetřením policisté zjistili, že senior jel na elektrokole po cyklostezce a spadla na něj větev. Všechno ale bude ještě předmětem vyšetřování a bude také nařízena soudní pitva," řekla TN.cz mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová.

Podle Moniky Pluskalové z obecního úřadu v Křečhoři cyklostezku využívá řada lidí i z nedalekého Kolína a obec v tuto chvíli nemá informace, odkud mrtvý cyklista pocházel. Starosta upřesňuje, že k nehodě došlo na obecní cestě. Strom, ze kterého spadla větev, ale byla na sousedním pozemku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.