Obyvatele Třebíčska čeká hlučné období. Přesouvají se tam letky stíhaček

Nejen vrtulníky –⁠ nad Vysočinou teď budou k vidění i stíhačky. Na letecké základně v Náměšti nad Oslavou tento týden našly útočiště hlavně L-159. Od příštího týdne tam budou létat i gripeny. Na jejich mateřské základně v Čáslavi totiž probíhá odstávka tamní řídící věže a údržbové práce na vzletové a přistávací dráze.

Lidé z okolí náměšťské základny se v příštích třech týdnech musí připravit na mnohem větší hlukovou zátěž. Létat se bude prakticky po celý den. Stíhači vzlétnou několikrát denně, a to jak kvůli cvičným letům, tak kvůli pohotovosti v rámci aliančního systému protivzdušné a protiraketové obrany středoevropských států NATO.

[chooze:article;value:524038]

​Veškerá stíhací technika se z náměšťské základny zpátky na tu čáslavskou vrátí nejpozději 23. října. Pak už bude v okolí Náměště létat znovu jen tamní vrtulníková letka. Ta se přitom v pondělí znovu rozrostla.

Dorazily totiž další dva nové americké vrtulníky. Celkem jich tak už má česká armáda v Náměšti k dispozici šest. Čtyři bojové typu Viper a dva víceúčelové typu Venom.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.