Kuriózní loupež v České Lípě. Zloděj za sebou nechal cestu ze snubních prstenů

Zloděj v noci vykopnul dveře zlatnictví v Moskevské ulici v České Lípě. Jednalo se o čerstvě propuštěného vězně, na svobodě byl teprve pátý den.

Ve zlatnictví ukradl čtyři plata se 150 snubními prsteny. Že by se chtěl rychle oženit, není ale příliš pravděpodobné. Plata si zastrčil pod tričko a utíkal domů. Smůlu měl v tom, že při úprku postupně ztrácel jeden prstýnek za druhým.

Když doběhl domů, schoval si snubní prsteny, které mu ještě zbyly, do ponožky. "To proto, aby je utajil před ostatními členy domácnosti," prozradila policejní mluvčí Ivana Baláková. 

[chooze:article;value:519128]

​Kriminalisté 29letého zloděje dopadli doma hned druhý den v 5 hodin ráno. Ten se jim přiznal a ponožku se snubními prsteny jim předal. Ze 150 ukradených jich měl ale jen 101, zbylé při útěku z České Lípy na Novoborsko ztratil.

"Našim kriminalistům pak vysvětlil, že byl opilý, bez peněz a krádeží prstenů si chtěl vyřešit svoji finanční situaci," dodala Baláková. To se mu ale nepovedlo. Soud muže poslal rovnou do vazby. Nyní mu hrozí až tříleté vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.