Medveděv hrozí členovi NATO. Útok bude v souladu s mezinárodním právem, tvrdí

Vztek bývalého ruského premiéra v neděli vyvolal výrok poslankyně německého spolkového sněmu Marie-Agnes Strack-Zimmermanové, která vyzvala k tomu, aby vláda poskytla rakety dlouhého doletu Taurus pro bránící se Ukrajince s tím, že nyní mají plné právo útočit na vojenské cíle v Rusku.

"Počet předních idiotů v NATO roste. Třeba tahle blbka s těžko vyslovitelným příjmením," začala bývalá hlava největšího státu na světě svůj žalozpěv na svém telegramovém účtu.

[chooze:article;value:524391]

Její slova vzápětí Medveděv označil za přímé ohrožení Ruska. "Prý je to v souladu s mezinárodním právem. No, v tom případě by údery na německé továrny, kde se tyto rakety vyrábějí, byly plně v souladu s mezinárodním právem," začal vyhrožovat. Jeho vydírání směrem k členským zemím NATO jako by se od zahájení ruské agrese proti Ukrajině už zcela vymklo kontrole. 

​K ještě radikálnějším urážkám pak přistoupil ohledně Velké Británie, podotýká deník Ukrajinská Pravda. V horlivé zprávě narážel na rozhodnutí britského ministerstva obrany, že na Ukrajinu vyšle své vojáky, aby pomohli s výcvikem některých jednotek.

[chooze:article;value:524235]

"To by z nich učinilo legální cíl našich ozbrojených sil. Musí jim být naprosto jasné, že budou bez milosti zničeni. A ne jako žoldáci, ale jako britští specialisté NATO," sdělil Medveděv. 

Přestože bývalý vysoký představitel Ruska v posledních dvou letech několikrát vyhrožoval použitím jaderných zbraní, jsou podle něj největším ohrožením pro bezpečnost světa právě slova představitelů Aliance. "Všichni tihle pitomci nás tlačí ke světové válce," uzavřel svou zahořklou litanii. Slova exprezidenta na sociálních sítích jsou od ruského napadení Ukrajiny loni v únoru stále radikálnější a kopírují krajní postoje ruské státní propagandy. 

Internet se baví dalším videem s Putinem. Nejdřív úsměv, pak zloba (09/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.