Poslední den na rozmyšlenou. Slovensko se chystá volit

Předvolební kampaň je u konce a Slováci mají poslední den na to, aby se rozhodli, komu dají svůj hlas. Možný je návrat expremiéra Fica do čela vlády. Na jednu z předvolebních debat ale nedorazil.

"Snaží se podkopat důvěru běžného voliče a běžného občana v mainstreamová média. Protože ta přinášejí velmi kritické komentáře," zhodnotila Ficovo chování v kampani politoložka Aneta Világi.

[chooze:article;value:524082]

​Podle politického komentátora a novináře Jindřicha Šídla působí Fico ve slovenské politice tak, že nikdo není lhostejný, když ho vidí. "Část lidí ho miluje a velká část lidí se ho bojí," uvedl Šídlo.

Názorově rozdělené Slovensko a nerozhodní voliči přispěli k velmi agresivní volební kampani. Ta kromě urážek a vážných obvinění byla plná i fyzického násilí. Asi nejvíce šokoval Slovensko pěstní souboj expremiéra Igora Matoviče (OĽaNO) s bývalým ministrem vnitra Kaliňákem (Smer-SD).

[chooze:article;value:523114]

​O přízeň voličů na Slovensku se uchází 24 stran a hnutí a jedna koalice. Z Prahy a z Brna do Bratislavy v pátek vyjíždí speciální volební vlak, který k volbám zdarma přepraví nejen studenty studující na českých univerzitách.

Volební účast by podle odhadů mohla být poměrně vysoká, a to až 70procentní. V posledních parlamentních volbách byla necelých 66 procent. Rekordní účast se pak očekává zejména u korespondenční volby ze zahraničí, zájem o ni projevily desítky tisíc lidí. Registrovat se voliči mohli do první poloviny srpna. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.