Otřesný případ v Německu: Chlapce (†6) měl ubodat jeho 14letý kamarád

Hlášení o pohřešovaném šestiletém Joelovi dostala policie poté, co se nevrátil domů z fotbalového hřiště. Do pátrání se kromě policie a rodiny zapojili i sousedé. Jeho tělo našli v zohaveném stavu pohozené v křoví nedaleko jeho domova.

"Místo, kde bylo dítě nalezeno, bylo opravdu i místem činu. Joelova zranění byla tak vážná, že je nemohl přežít," uvedl hlavní vyšetřovatel případu Olaf Hildebrand deníku Bild. Ještě v noci probíhaly prohlídky u podezřelého.

Tím má být teprve 14letý chlapec. Ačkoliv nízký věk údajného pachatele místní šokoval, policie si za svým podezřelým stojí. "Jsme si jisti, že máme pachatele," řekl Hildebrand, kterého míra brutality, jakou byl čin spáchán, šokovala. "Byl to akt ojedinělé brutality. Byla použita obrovská síla," dodal.

[chooze:article;value:511369]

​Následující den policie objevila i vražednou zbraň. "V bezprostřední blízkosti místa byl nalezen nůž. Vlákna, která se na něm našla, byla z Joelova oblečení," dodal vyšetřovatel. Chlapec tak byl podle policie ubodán.

Údajného vraha policie vzala do vazby. U jeho zatčení byla i matka šestiletého Joela. Podezřelého prý dobře znala. Podle chlapcova otce šlo totiž o dobrého kamaráda jejich starší dcery. Malého Joela společně s dalšími dětmi občas doprovázel z fotbalového hřiště. "Možná jsme měli něco udělat už dřív," řekl skleslý otec deníku Focus.

Podezřelý prý ale na radu svého advokáta mlčí a s vyšetřovateli nespolupracuje. V následujících dnech ho čeká psychiatrické vyšetření, na základě kterého se rozhodne, jak bude případ klasifikován. Motiv je tak zatím neznámý.

[chooze:article;value:516871]

Podobný případ se odehrál také v Británii. Před obchodním centrem v jižní části Londýna ubodal útočník teprve 15letou dívku. Podle portálu Sky News se s ní pohádal o batoh a následně vytáhl nůž.

Dívka na následky zranění zemřela ještě na místě. Policie zadržela podezřelého, kterým je jeden z vrstevníků oběti, asi půl hodiny po činu. Podle vyšetřovatelů se znali. 

Útok na francouzské škole. Student vtrhl do třídy a ubodal učitelku (2/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.