Opilý muž se sesunul z lavičky a usnul. Zaseknutý nemohl ven, pomohli až hasiči

V sobotu v poledne zaměstnal ostravské strážníky kuriózní případ. Toho si všiml jeden z policistů, který zrovna obsluhoval kamerový systém. Na jedné z kamer, která mířila na točnu trolejbusů v Moravské Ostravě, si všiml muže spícího na lavičce.

"Ze záznamu kamer bylo zřejmé, že lavička spícímu muži nebyla dvakrát pohodlná. Na této se neustále převaloval a hledal zřejmě pozici pro klidný spánek," uvedla policie. Tu ale dvaačtyřicetiletý muž jen tak nenašel.

Neustálé převalování totiž vedlo k tomu, že sjel nejprve zadní částí těla a následně i zbytkem za lavičku. Kousek za ní stála ale zídka a mezera mezi ní a lavičkou byla pro muže zkrátka příliš úzká.

[chooze:article;value:523179]

​"Zřejmě tento zúžený prostor a pravděpodobně i množství vypitého alkoholu následně znemožnilo muži dostat se vlastními silami zpět na lavičku. Svou snahu tak vzdal a usnul," doplnili policisté.

Dostat se ze spárů úzkého prostoru nebylo jen tak. Muži nepomohly rady ani osobní pomoc strážníků. Z pasti se dostal až díky přivolaným hasičům. Ti museli lavičku demontovat.

Muže se ale vrátit na nohy nepodařilo ani po odstranění lavičky. Strážníci u něj totiž provedli dechovou zkoušku, která ukázala 2,79 promile alkoholu. Muž tak nebyl schopen samostatné chůze ani souvislé komunikace. Místo zpátky na svobodě tak nakonec skončil na záchytce.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.