Zmatky kolem soudu s údajným vrahem Maddie. Táhne se už měsíce

Momentálně je Christian Brückner ve vazbě, jelikož je obviněný mimo jiné ze znásilnění 20leté Irky Hazel B. Soudní proces s ním se ale zamotává, upozornil deník BILD. Případy, ze kterých je obviněný, se měly stát v téže části portugalského regionu Algarve, kde zmizela i Maddie.

Není jasné, před kterým soudem údajný násilník stane. Původně měl soud proběhnout v Brunšviku. Jeho obhájce ale argumentuje tím, že před odcestováním do Portugalska Brückner žil v Sasku-Anhaltsku.

Existují tak nyní dvě možnosti. Buď soud stížnosti vyhoví a státní zastupitel bude muset podat obžalobu u jiného soudu, nebo nevyhoví. V tom případě ale obhájce avizoval, že se odvolá. V každém případě bude trvat ještě měsíce, než dojde k rozsudku.

[chooze:article;value:512646]

Případ Maddie u tohoto soudu nejspíš nebude hrát žádnou roli. Právě Brückner je ale nyní hlavním podezřelým. "Rozhodnutí nic nezmění na vyšetřování případu Maddie," avizoval státní zástupce Christian Wolters. Vyšetřování v tomto případě dále pokračuje. Obviněný však zatím nikdo nebyl.

Případ se ale může zbortit, varoval list The Sun. Může jej potopit klíčový svědek. Více se dozvíte v tomto článku.

Britská holčička, která byla na dovolené v Portugalsku se svou rodinou, zmizela už před 16 lety. Co se týče šance na vypátrání živé Maddie, jsou němečtí kriminalisté skeptičtí. V minulosti už několikrát naznačili, že dívka dávno není naživu. Letos se do pátrání po jejím těle opět zapojili i portugalští policisté. Její ostatky se pokoušeli najít na dně přehrady, avšak neúspěšně.

Policisté hledali kameru údajného únosce Maddie. Může na ní být natočena (5/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.