Velké vítězství seriálu Metoda Markovič: Hojer. Z festivalu si veze hlavní cenu

Metoda Markovič Hojer popisuje dopadení Ladislava Hojera, sadistického vraha a kanibala, který mezi roky 1978 až 1981 zavraždil na území Československa minimálně pět žen. Za jeho dopadením stál šéf mordparty Jiří Markovič.

Mezinárodní porota jednomyslně ocenila zejména vysokou uměleckou hodnotu a silné lokální téma s mezinárodním přesahem. "Je to fantastické, že se vyhrálo v mezinárodní konkurenci. Český příběh s českým hrdinou," radoval se ředitel vývoje TV Nova a Voyo Michal Reitler.

"Celou dobu sem si v hlavě říkal, že ten projekt je dobrý, ale zároveň jsem věděl, že ostatní měli lepší podmínky, jsem rád, že Voyo dokáže konkurovat," sdělil kreativní producent Voyo Tomáš Hruška.

[chooze:article;value:523547]

"V soutěži bylo šest titulů a v porotě jsou západoevropští televizní profesionálové," uvedla ředitelka festivalu Serial Killer Kamila Zlatušková.

V hlavní roli legendárního vyšetřovatele Jiřího Markoviče uvidí diváci Petra Lněničku, Hojera ztvárnil Petr Uhlík. V dalších rolích diváci uvidí Vojtu Kotka, Václava Neužila nebo Adama Mišíka.

"Hraju kriminalistu Pepu Vilímka. Pravou ruku. Říká věci na rovinu, co si myslí, a je celkem vtipný," popsal Neužil. Na vzniku série se podílel i samotný Jiří Markovič, který zemřel v říjnu loňského roku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.