Doma možná máte poklad a ani o tom nevíte. Některé knihy vám mohou dost vydělat

Pár stovek by vám mohly vydělat knihy, které nevycházejí ve velkých nákladech. "Jsou to knížky, které jsou hodně doporučované, ale nejsou tak čtené," vysvětlila Pukaljaková.

Dále byste si mohli mírně přilepšit prodejem nějaké populární světové literatury posledních let. "Třeba knížka Kde zpívají raci je dost populární. Myslím, že ji teď ani nemáme," upozornila.

Hodně oblíbená je také dětská literatura. Ilustrace v obrázkových knížkách podle Pukajlakové totiž z knížek dělá často umělecké dílo.

[chooze:article;value:522905]

O hodně více vám můžou ale vydělat vzácné knihy. "Harry Potter má první vydání, pak má dotisk prvního vydání. To je specifické v tom, že to písmo, které na něm je, je oválnější. Vypadá úplně jinak než ostatní obálky. Potom vyšel dotisk prvního vydání. Tam má Harry Potter místo černého klobouku s pusou špičatý klobouk. Vzniklo to tak, že si ilustrátorka špatně přečetla scénu a nakreslila to jinak. Celý dotisk prvního vydání pak vypadá takhle," přiblížila Pukaljaková. 

"První díl Harryho Pottera, tedy ne dotisk, se u nás prodává třeba za 8 000 jenom ten jeden," prozradila.

[chooze:article;value:518325]

Specifická jsou i díla Jiřího Kulhánka. Jeho knihy totiž nikdy nevyšly v dotisku. "Když je někdo přinese k nám, tak se na ně díváme a říkáme si: 'Ježišmarjá, přišel poklad.' Takže to je pro nás hodně cenné zboží," poznamenala.

Vydělat se dá i na číslovaných výtiscích. "Těch výtisků vyšlo omezené množství. Každý má své číslo. To taky zvyšuje hodnotu té knížky," uzavřela.​

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.