Zpověď expřítelkyně obviněného záchranáře. Soňa (22) nebyla první oběť

Žena žila s obviněným záchranářem ve společné domácnosti. Bylo to před několika lety. Expartnera poznala podle záběrů auta, které ve čtvrtek přivezli na bratislavskou kriminálku. Promluvila pro TV Markíza.

"Když jsem se to dozvěděla, byla jsem v šoku, že je něčeho takového schopný. Věděla jsem, že dokáže ublížit, ale že až takhle, tak to ne," řekla.

[chooze:article;value:522887]

Seznámili se tak, že ji jako záchranář vozíval na rehabilitace. Tehdy byla na vozíku. Později spolu začali bydlet. "On byl na začátku úplně jiný. Byl milý, nápomocný, ale potom mi zakazoval chodit ven. Chtěl mě úplně izolovat i od mé mámy, od mojí rodiny. Tvrdil, že on mi pomáhá a že mi chce každý ublížit. Když k nám kdokoliv přišel, já jsem byla stále jen v pokoji. Ale nebyla jsem úplně vždy při smyslech," popsala.

Narodila se jim dcera. Po návratu po porodu domů se měl opakovat stejný scénář. Ven prý chodit nemohla, muž jí měl kontrolovat mobil. Když mu řekla, že od něj chce odejít, tak ji údajně zmlátil.

[chooze:article;value:522447]

S útěkem jí pomohla jejich společná kamarádka. Potom ale začalo další peklo. Záchranář ji měl pronásledovat, jednou ji dokonce prý autem vytlačil z cesty. "Vystoupil ven a řekl, že buď vystoupím z auta a vyřešíme to, anebo nás tam všechny pozabíjí," vzpomínala žena.

Nebylo to ale jejich poslední setkání. Po jiné havárce a autem ji převezli do nemocnice. Tam ji měl navštívit. "Začal se nepříčetně smát a říkal, že jsem tam měla chcípnout i s tím svým děckem. Vždyť je to ale naše dítě, proboha," uzavřela.

Záchranář je ve vazbě, připomíná web Topky. Před soudcem odmítl vypovídat. Podle informací slovenských médií ale prý odmítá, že by se zmizením studentky měl něco společné.

Záchranář kvůli znásilnění Soni skončil ve vazbě. Soud se bojí o bezpečí ostatních (17. 9. 2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.