Zemřel herec Billy Miller (†43), proslavil se díky telenovelám a kriminálkám

[chooze:gallery;value:33292]

​Zpráva o náhlém úmrtí mladého umělce šokovala fanoušky televizních seriálů. Herec Billy Miller v neděli zemřel v texaském Austinu vpředvečer svých 44. narozenin. 

Přestože se do světa šoubyznysu dostal jako model, proslavil se hlavně díky roli Billyho Abbotta v legendární telenovele Mladí a neklidní, kde hrál od roku 2008 dalších šest let. Právě za ni získal tři televizní ocenění Emmy, připomíná časopis People. Objevil se i v oscarovém snímku Americký sniper od režiséra Clinta Eastwooda. 

[chooze:article;value:522337]

"Když umíral, dlouho se potýkal s maniodepresivní psychózou," uvedla pro deník Los Angeles Times manažerka Marnie Sparerová. Příčinu jeho smrti ale neuvedla. Zdravotními problémy trpěl podle webu Variety americký herec od dětství, kdy mu bylo diagnostikováno vzácné onemocnění, jež zasáhlo chrupavky v kotnících. Ani to mu však nezabránilo pokračovat v úspěšné televizní kariéře.

V pravidelných rolích ho na televizních obrazovkách vídali i nadšenci do kriminálních seriálů. V posledních letech se objevil v seriálech Námořní vyšetřovací služba, Kriminálka Las Vegas, Kriminálka New York a Kravaťáci. 

Zemřel zpěvák kapely, kterou proslavily hity z filmu Shrek. Bylo mu 56 let (09/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.