Herečka Dancingerová jako spisovatelka: K psaní knihy ji inspiroval Harry Potter

I když většinu času tráví herečka Marta Dancingerová před kamerou nebo na divadelních prknech, knihy ji provázejí celý život. Od mala ráda ležela v knížkách a přiznává, že čtení je pro ni ten nejlepší odpočinek.

A tak není divu, že i ji samotnou jednoho dne napadlo, že by mohla něco zkusit napsat. "Je to dost spojené s herectvím, mě totiž baví pozorovat lidi, zkoumat jejich chování v různých situacích. Baví mě se tak babrat v postavách a lidech a baví mě si vymýšlet ten jejich svět," popsala oblíbená herečka, co ji dovedlo k psaní vlastních příběhů. Na psaní si najde čas především ve chvílích, kdy zrovna nezkouší nebo nenatáčí něco nového.

[chooze:article;value:521003]

​Zatímco ve své prvotině Nesmělí popisovala příběhy obyčejných hrdinů, které může člověk potkat každý den, ve druhé knize se Marta zaměřila na dětské čtenáře. Před rokem tak vydala knihu Nicolas a tajemství Snozemě. V té se hlavní hrdina Nikolas každou noc dostává do kouzelné země, ve které je všechno možné. Inspirací k napsání tohoto příběhu byly hereččiny nejoblíbenější knihy o Harrym Potterovi.

"Ta inspirace tam určitě je, já jsem ta generace, co vyrostla na Harrym Potterovi. Ty knihy mě úplně pohltily. Do teď cítím, že mě to strašně vychovalo," vysvětlila Marta, jak moc měla série knih o malém kouzelníkovi vliv na její tvorbu.

Jaké další knihy Martu Dancingerovou ovlivnily, zjistíte v nejnovějším díle nového pořadu TN Live Čtenáři. Mimo jiné v něm dostanete i tipy na knižní novinky které můžete najít na pultech knihkupectví.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.