Záchranář kvůli znásilnění Soni skončil ve vazbě. Soud se bojí o bezpečí ostatních

Záchranáře, který měl znásilnit 22letou slovenskou studentku Soňu, poslal městský soud v Bratislavě v sobotu do vazby. "Soudce konstatoval opodstatněnost trestního stíhání a uvalil na něj preventivní vazbu kvůli důvodným obavám, že by pokračoval v trestné činnosti," řekl televizi Markíza mluvčí soudu Pavol Adamčiak.

Rozhodnutí soudce ještě není pravomocné, obviněný si totiž ponechal lhůtu pro podání stížnosti. Vypovídat před soudem ale odmítl.  

Podle prokurátora Borise Usačeva dopadla policie správného muže. "Je tam souhrn více jak přímých, tak nepřímých důkazů, které ve svém celku zakládají důvodné podezření, že pachatelem tohoto skutku měl být právě obviněný," řekl. Uvedl také, že policie už ví, kde měl pachatel ženu držet.

[chooze:article;value:522447]

Soňa zmizela minulý týden ze soboty na neděli po cestě domů. Pohřešovaná byla dlouhých 26 hodin. Až v pondělí ráno ji v bezvědomí našli zaměstnanci nemocnice, před kterou ležela. Byla omámená a v těle měla množství utlumujících látek.

Záchranáře policisté zadrželi jen čtyři dny poté, co dívka zmizela. Svědčí proti němu mimo jiné to, že z jeho pracoviště zmizelo množství léků. Podle portálu Nový Čas mělo jít konkrétně o diazepam, který funguje jako sedativum. Teď mu za znásilnění hrozí až 15 let za mřížemi.

Více se k případu dozvíte v reportáži:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.