V Rakousku se s tím nemažou. Motorkář zveřejnil pokutu, vyrazila lidem dech

Honička s policisty v ulicích Vídně vyjde 25letého Rakušana draho, a to doslova. Za více než 60 přečinů, které měl spáchat, když strážcům zákona ujížděl, mu totiž podle portálu Kurier úřady vystavily pokutu na více než 118 tisíc eur, tedy v přepočtu skoro tři miliony korun. Světu se s ní měl "pochlubit" na sociální síti TikTok se slovy, že jeho život kvůli této chybě skončil.

[chooze:article;value:522511]

Málem přitom při své zběsilé jízdě o život připravil jiné. Dva chodci před ním podle portálu Heute jen tak tak uskočili a uhýbat před ním muselo i osobní auto. Není přitom jasné, proč se k takovému šílenému jednání rozhodl. Policisté totiž chtěli mladíka údajně zastavit jen kvůli běžné kontrole. Když ho po dopadení testovali na alkohol a drogy, výsledek obou kontrol byl negativní.

[chooze:poll;value:49846ab43bd8cde70a78ba53d3ff53b198713ca3;layout:tn_nova]

Výše pokuty vyvolala na sociálních sítích rozličné reakce. Mnozí komentující vyjádřili lítost a pokutu označili za přehnanou. "To je prostě zvrácené. 118 tisíc euro je úplně mimo realitu. Ale jak všichni víme, žijeme v Rakousku," napsal jeden z nich. Někteří mu dokonce nabídli pomoc. Podle jiných si naopak trest zaslouží. Sám mladík prý hodlá výši pokuty napadnout u soudu.

Policisté v Praze se zaměřili na koloběžkáře a cyklisty. Neukázněným dávali pokuty:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.