Vražda ve veřejném domě: Policie obvinila muže (39), hrozí mu doživotí

[chooze:gallery;value:33275]

​Okolnosti smrti 44leté ženy v jednom z penzionů v Dolním Dvořišti, které slouží často jako nevěstince, zůstávaly několik dní kvůli rozsáhlému pátrání policie záhadou. Až ve čtvrtek kriminalisté dopadli 39letého muže, kterého hned obvinili z vraždy. "Spáchal ji s úmyslem získat pro sebe nebo jiného majetkový prospěch," upřesnila mluvčí jihočeských policistů Štěpánka Schwarzová.

Po vraždě měl svoji známou na pokoji okrást a utéct rychle pryč. Násilník se potom vydal do okolí obce Dolního Dvořiště, kde se vloupal do tří rekreačních chatek a vykradl je. Policie ho obvinila i z toho, že při útěku v nedalekém lese založil dva požáry. 

[chooze:article;value:522106]

Do několikadenní pátrací akce byly zapojeny čtyři desítky policistů, psovodi i vrtulník. "Ve středu se policistům z jihočeské zásahové jednotky podařilo krátce před polednem vypátrat důležitého svědka, kterého kriminalisté potřebovali vyslechnout," doplnila mluvčí detaily rychlého dopadení údajného vraha. Policisté potvrdili, že muž má bohatou kriminální minulost a v okolí má jít o "známou firmu". 

Policie hledá věci z vykradených chatek 

Podle informací TV Nova se zločin stal v jednom z místních veřejných domů s názvem Pension Club Pamela. Jeho provozovatelé a zaměstnanci se ale odmítli vyjádřit. V Dolním Dvořišti na hranicích s Rakouskem je velké množství nevěstinců a kasin. 

Policie ale i dál žádá veřejnost o pomoc kvůli řádění obviněného během pátrání. V okolí a lesích na Českokrumlovsku by podle nich mohly být předměty, které z chatek ukradl. "Konkrétně se jedná o mobilní telefon, pánské oblečení, dámskou peněženku a klíče. Pokud byste výše zmíněné věci objevili, kontaktujte, prosím, policisty na lince 158," vyzvali strážci zákona místní obyvatele, chataře a turisty. 

"V případě prokázání viny hrozí tomuto pachateli trest odnětí svobody ve výši patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest," uzavřela Schwarzová.

Vraždu ženy ve veřejném domě vyšetřovali jihočeští kriminalisté: (09/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.