V Praze řádila lidská hyena. Lupič za bílého dne okradl nevidomého

Jako lidská hyena se zachoval lupič v Praze 4. Ve čtvrtek tam krátce po čtvrté hodině odpoledne okradl 59letého muže. Jeho čin však byl o poznání ohavnější než běžná loupež. Muž, kterého obral, je totiž slepý.

Loupež se stala mezi ulicemi Kaplanova a Blatenská na Chodově. Nevidomý muž seděl na lavičce, když k němu přišel jiný muž a požádal ho o dvacetikorunu, kterou podle svých slov potřeboval na tramvaj. Když ale nevidomý muž vyndal peněženku, aby z ní vytáhl minci, poznal, že udělal chybu.

[chooze:article;value:518367]

Lupič se na něj totiž okamžitě vrhnul a peněženku mu sebral. "Když napadený začal volat o pomoc, muž mu zkroutil ruku za zády a z kapsy mu sebral mobilní telefon. Nevidomému způsobil škodu za bezmála 20 000 korun," řekl mluvčí pražských policistů Richard Hrdina.

Policie se snaží lupiče najít, ale nemá k dispozici příliš mnoho indicií. Místo, kde se loupež stala, nepokrývají kamery. Jediný popis, který mohl napadený poskytnout, určil věk lupiče mezi třiceti a čtyřiceti lety. Mluvil také plynně česky a neměl přízvuk.

Muže policie podezřívá z loupeže, za kterou hrozí až desetiletý trest. Pokud se někdo ve čtvrtek okolo čtvrté hodiny pohyboval v okolí místa loupeže a má jakékoliv informace, které by mohly vyšetřovatelům pomoci, má se obrátit na linku 158.

Dvojice lupičů přepadla důchodce. Shodili jej ze schodů a okradli o 20 tisíc (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.