Turisté v šoku. Na dovolené v Řecku pili nedopitý alkohol po jiných

Turisty oblíbené město Kavos na ostrově Korfu je plné barů. Úředníci měli již delší dobu podezření na daňové úniky, pašování alkoholu a manipulování s jeho prodejem. Na přelomu srpna a září tak finanční úřad provedl rozsáhlé kontroly napříč podniky.

Ty zjistily, že 26 cateringových podniků nevydalo nejméně 40 578 účtenek v hodnotě v přepočtu téměř šest a půl milionu korun. Agenti objevili sedm stravovacích zařízení, kde podávali alkoholické nápoje bez označení čísla šarže. Zřejmě tak šlo o pašované či falšované nápoje.

[chooze:article;value:516568]

Co je však pro konzumenty děsivější zpráva, jsou výsledky laboratorních testů. Úřady odeslaly několik vzorků k chemickému testování. Z výsledků následně vyplynulo, že docházelo k míchání různých nápojů dohromady. Barmani slévali nedopité zbytky do kanystrů a následně je podávali novým zákazníkům.

Tyto podniky na 48 hodin inspekce uzavřela a pokutovala. Kontroly pokračují i v dalších turistických oblastech, uvedl web APE-MPE.

Úřady zároveň také prověřují případ mrtvé britské policistky, která byla začátkem měsíce nalezena v řeckém letovisku Kavos. Hannah Byrneová zemřela na poranění hlavy v pouhých 22 letech. Nyní probíhá vyšetřování, zda před smrtí nekonzumovala alkohol právě v jenom z barů. "Existují otázky, jaký druh alkoholu konzumovala. Bylo s ním nezákonně manipulováno?" řekl koroner Ioannis Aivatidis pro deník The Sun.

Řidičům v zahraničí vzali papíry kvůli alkoholu. V Česku mohou jezdit dál (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.