Při tragické nehodě zemřel motorkář a pasažér auta. Dítě muselo do nemocnice

"Silnici II/143 mezi obcemi Brloh a Kuklov uzavřela tragická dopravní nehoda osobního vozidla s motocyklistou, při které vyhasly dva lidské životy," informovala policejní mluvčí Martina Joklová. 

"Krátce po 11.hodině byly vyslány tři pozemní posádky a vrtulník k tragické dopravní nehodě, při níž se střetl motocykl s osobním vozidlem," sdělila mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová.

Motorkář i jeden z pasažérů osobáku byli vážně zranění. "Záchranáři se oba pokoušeli několik desítek minut oživovat za využití všech dostupných prostředků přednemocniční resuscitační péče. Bohužel navzdory jejich maximální snaze obě osoby na místě svým zraněním podlehly," uvedla Fajtlová.

[chooze:article;value:520658]

Bez újmy se z nehody podařilo vyváznout jen řidiči auta. "V osobním ještě cestovala nezletilá osoba, kterou záchranáři po ošetření převezli do českobudějovické nemocnice. S ohledem na věk nemůžeme blíže specifikovat zdravotní stav," oznámila mluvčí záchranářů.

"Navzdory tragické bilanci nehody máme potřebu poděkovat svědkům nehody, kteří před příjezdem záchranářů oběma zraněným osobám poskytovali první pomoc," uzavřela Fajtlová.

Tragická nehoda v jižních Čechách. Po srážce s dodávkou zemřel mladý řidič (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.