Češi na festivalu Burning Man: Po dešti přišel totální kolaps. Jeden člověk zemřel

[chooze:gallery;value:33109]

​Organizace letošního ročníku festivalu alternativní kultury Burning Man selhala. Prudké lijáky proměnily pouštní písek v moře bahna, se kterým si neporadí ani terénní auta.

Otřesný zážitek z místa si odvezla Češka Alena Šťastná, která pro TN.cz popsala, co se na místě stalo. "Byla jsem tam já s manželem a dvěma kamarády. Všechno bylo skvělé až do pátečního poledne. Říkali nám, že bude jen trošku poprchávat, ale nakonec z toho byl asi třináctihodinový déšť," stěžuje si.

[chooze:article;value:520651]

​Na místě podle ní nastal totální dopravní kolaps. "Přestala fungovat jakákoliv doprava. Jelikož déšť přišel i se silným větrem, snažili jsme se zachraňovat plachty nad našimi stany. To se naštěstí povedlo. Každopádně se voda dostala všude a hodně se ochladilo. V místech, kde teklo nejvíc, jsme postavili přenosné lednice a ty jsme po naplnění vylili ven, aby voda nenatekla do stanu," pokračuje paní Šťastná.

S manželem může mluvit o štěstí, protože se jim podařilo z místa, kde nadále zůstávají uvězněny tisíce lidí včetně jejich kamarádů, dostat do bezpečí autobusem.

Další otřesná svědectví z místa přinášejí také americká média. Podle NBC San Diego už policie na místě dokonce vyšetřuje jedno úmrtí. "Vzhledem k tomu, že je událost stále v šetření, nejsou v tuto chvíli k dispozici žádné další informace," cituje stanice z policejního prohlášení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.