Pohřeb Vaša Patejdla: Slováček s tajemnou blondýnou, Babiš skrýval slzy

[chooze:gallery;value:33065]

Poslední rozloučení s jednou z největších legend slovenské popové hudby Vašem Patejdlem se uskuteční v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově.

Možnost rozloučit se s ním bude mít i veřejnost. Samotná bazilika má omezenou kapacitu, fanoušci ale budou moci obřad sledovat i zvenčí. Před kostelem budou připraveny velkoplošné obrazovky.

Do baziliky se přicházejí rozloučit s Patejdlem členové Elánu Jožo Ráž a Ján Baláž, přišla také zpěvačka Heidi Janků nebo Petr Janda, herečka Bára Kodetová s manželem Pavlem Šporclem i tenistka Dominika Cibulková . Dorazil i expremiér Andrej Babiš, zaslzené oči zakrýval černými brýlemi.

Felix Slováček je na pohřbu bez manželky Dády Patrasové, doprovodila ho ale tajemná blondýnka.

[chooze:article;value:520108]

"Mám od něho ráda všechny písničky. Fontána je úplně jasná, ale on byl úplně geniální hitmaker. Nejenom Slovenský, ale i s přesahem do zahraničí," nechala se slyšet pěvkyně Sisa Sklovská.

V blízkosti kostela se bude konat i smuteční oběd. Rodina pro tuto část dne zvolila klášterní pivovar Svatý Norbert. Tato akce však bude čistě soukromá.

"Pro fanoušky a veřejnost bude k dispozici areál Strahovského kláštera, kde bude zajištěn živý přenos ze smutečního rozloučení. Kapacita baziliky je omezená," upřesnila rodina na sociální síti.

Kdo se nebude moci s legendárním hudebníkem rozloučit, bude mít možnost zapsat se do kondolenční knihy, která bude po smutečním obřadu přesunuta do Divadla Kalich. V divadle, které Vašo Patejdl miloval, bude zpřístupněna devět dní, a to od 1. do 9. září. 

[chooze:article;value:519929]

Patejdl zemřel 19. srpna jen dva týdny poté, co mu lékaři diagnostikovali agresivní rakovinu slinivky břišní. Bylo mu 68 let.

Do historie se Vašo Patejdl zapsal především svým působením v kapele Elán, u jejíhož založení stál. Pro legendární skupinu složil řadu hitů jako Voda čo ma drží nad vodou, Mláďatá nebo Zanedbaný sex. Za hit Po schodoch mu zase vděčí zpěvák Richard Müller a hudbu skládal i pro filmovou sérii Fontána pro Zuzanu.

Vašo Patejdl má na kontě mnoho hitů. Připomeňte si ty nejznámější:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.