Tajemství jména Vaša Patejdla: Pravdu nepřiznali ani po jeho smrti

[chooze:gallery;value:33047]

​Vyrostl a většinu života strávil na Slovensku, přitom to byl poloviční Čech. Vašo Patejdl se narodil 10. října 1954 v Karlových Varech slovenské mamince a českému otci Václavovi.

A po něm dostal spoluzakladatel zbožňované skupiny Elán jméno. Zdrobnělinu Vašo začal používat až později kvůli své umělecké dráze.

Nikdo už o něm potom nemluvil jinak. Dokonce ani pozůstalí na smutečním oznámení, které zveřejnili minulý týden. "S bolestí v srdci oznamujeme všem příbuzným a známým, že nás navždy opustil náš milovaný manžel, tatínek, dědeček, syn a bratr pan Vašo Patejdl," stojí na něm.

[chooze:article;value:519772]

Patejdl v sobotu 19. srpna podlehl zákeřné rakovině slinivky břišní. Zdrcující diagnózu si vyslechl pouhé dva týdny před smrtí. 

Po svatbě s manželkou Miluší žil Patejdl v pražských Kunraticích. I poslední rozloučení tak rodina svolala do české metropole, do kláštera na Strahově. Pustí tam i fanoušky. Pohřební hostina pro nejbližší a přátele pak podle informací TV Nova bude v hospodě U Tygra na Starém Městě, kam Patejdl rád chodil.

Po smrti vyšly najevo důvody, proč Vašo Patejdl kdysi opustil Elán:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.