Dvojice mužů přepadla důchodce. Shodili jej ze schodů a vzali mu část úspor

Pětaosmdesátiletý senior se vydal v pátek odpoledne nakoupit do obchodního centra v Praze 10. Ještě před tím si vybral z bankomatu 20 tisíc korun. To už ho měli v hledáčku dva mladíci.

"Koupil jsem si, co jsem potřeboval, a když jsem šel zpátky, tak jsem vlezl znovu na eskalátor a jel jsem dolů. Jeden si stoupl za mě, a když jsme byli asi tak v půlce, tak do mě vrazil a já spadl," popsal situaci přepadený senior.

[chooze:article;value:518367]

"Upadl na zem, lupiči ho okradli a z místa utekli. Po pachatelích začali policisté hned pátrat a po několika minutách byli úspěšní," řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Podezřelé zloděje dopadli o pár set metrů dál u stanice metra. Mladíci u sebe měli i ukradené peníze. Ty pak policisté vrátili seniorovi, který však po napadení skončil v nemocnici, kde musel podstoupit chirurgický zákrok. Z napadení si odnesl dva stehy v obličeji a pohmožděnou ruku a nohu.

"Zadržení muži skončili na policejní služebně a nyní jsou podezřelí z trestného činu krádež, kdy jim v případě odsouzení hrozí až dvě léta ve vězení," dodal Daněk. Muž už byl propuštěn do domácího léčení. Zaráží ho ale především to, že se ho mladíci neostýchali napadnout během dne, přímo před zraky dalších lidí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.