Zemřel člen kapely Whitesnake. Její hity kralovaly v osmdesátkách, hrála i v Praze

Do hudebního nebe odešel ve věku 72 let britský kytarista Bernie Marsden. Proslavil se zejména působením v kapele Whitesnake. O smutné zprávě informoval jeho kolega z kapely David Coverdale.

"Dobré ráno… Právě jsem se vzbudil a zjistil hroznou zprávu, že můj starý přítel a člen Whitesnake Bernie Marsden zemřel," napsal na facebooku. "Mé upřímné myšlenky a modlitby směřují k jeho milované rodině, přátelům a fanouškům," dodal.

Na nadaného kytaristu dojemně zavzpomínal. "Byl to opravdu zábavný nadaný muž, kterého jsem měl tu čest poznat a sdílet s ním pódium. Odpočívej v klidu, Bernie," vzkázal svému kamarádovi do nebe. Podle deníku Loudwire zemřel ve čtvrtek 24. srpna.

[chooze:article;value:518563]

​Bernie Marsden byl v roce 1978 jedním ze zakládajících členů kapely Whitesnake. Spolu s Davidem Coverdalem napsali mnoho hitů, které kapelu proslavily, například Fool for Your Loving či světoznámý hit Here I Go Again.

Kapela obrážela světová turné i roky poté, co už Marsden nebyl jejím členem. V červnu 2022 vystoupila i v Praze. Šlo ale o jednu z posledních šancí, kde měli fanoušci možnost slyšet kapelu naživo. Na turné totiž završila svou více než čtyřicetiletou kariéru.

Zemřel zpěvák Meat Loaf, autor hitu Bat Out of Hell. Bylo mu 74 let:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.