Za znásilnění šesti chlapců tříletá podmínka. Byl to exces, tvrdí soud

Před Krajským soudem v Brně stanul ve čtvrtek 34letý muž, který mezi lety 2018 a 2021 zneužil a znásilnil šest chlapců ve věku od 10 do 14 let. Za to vše mu soud uložil pouze tříletý podmíněný trest s odkladem na pět let, tedy stejný, na jakém se muž už předtím domluvil se státním zástupcem. Nedostal ani zákaz práce s dětmi. Podle státního zástupce proto, že od ní dobrovolně upustil.

"Byla to obrovská chyba, největší v mém životě. Udělám vše pro to, aby se to již nikdy neopakovalo," hájil se obviněný s tím, že už zahájil ambulantní sexuologickou léčbu. Tu dostal také od soudu následně ještě nařízenou –⁠ pro jistotu.

"Máme zde sedm skutků, šest poškozených mladých chlapců. Jednání tohoto typu je společensky vysoce škodlivé. Nicméně je zřejmé, že obviněný dosud žil řádně a tohle bylo excesem. Sám se doznal, projevil lítost ve smyslu lidského významu slova, zaslal osobní omluvu," vysvětloval rozhodnutí soudního senátu jeho předseda Roman Kafka.

[chooze:article;value:518324]

Podle státního zástupce Marka Vagaie muži přilepšilo také to, že spolupracoval a že poškozeným uhradil odškodné ve výši od 20 000 do 35 000 korun. Muž má navíc sníženou příčetnost. I proto nakonec mezi sebou uzavřeli dohodu o vině a trestu.

Série sexuálních deliktů na mladistvých muž zahájil jako vedoucí letního tábora na Třebíčsku. V roce 2018 tam zneužil 12letého chlapce. Pět chlapců mezi 10 a 14 lety pak během dalších let zneužil v zahrádkářské kolonii v Břeclavi, kdy několikrát využil toho, že spí, a začal je osahávat a u toho se uspokojovat.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.