Soud zamítl Kramného stížnost. Má už jen jednu možnost

[chooze:gallery;value:29518]

​"Včera dne 22. 8. 2023 rozhodl Vrchní soud v Olomouci tak, že zamítl stížnost Petra Kramného proti rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě, který nepovolil obnovu řízení v jeho trestní věci, ve které byl odsouzen k výjimečnému trestu odnětí svobody v trvání 28 let za vraždu své manželky a dcery v egyptské Hurghadě dne 30. 7. 2013," informoval Václav Peričevič ze spolku Šalamoun.

Informace o rozhodnutí se ve středu objevila na webu e-justice

Spolek Šalamoun se Kramného dlouhodobě veřejně zastává. "Je to zcela předvídatelné rozhodnutí a poslední šanci má Petr Kramný se stížností k Ústavnímu soudu," sdělil Peričevič. Upozornil, že mezi lety 2018 a 2022 byla povolena obnova řízení jen v jednom z 954 návrhů.

"Ač v řízení o obnově řízení znalci jednoznačně prokázali, že Kramný nevraždil elektrickým proudem, pro obecné soudy to není důvod k obnově řízení. Vítejte v právní státě," zlobí se Peričevič.

[chooze:article;value:489165]

Mluvčí Vrchního soudu v Olomouci Stanislav Cik TN.cz potvrdil, že se v úterý stížnost řešila. Rozhodnutí je ale neveřejné. "Nemůžu tyto informace potvrdit ani vyvrátit. Rozhodnutí ještě nebylo zasláno účastníkům řízení," řekl.

"Momentálně o tom nevím. Je možné, že to mám v datové schránce," uvedla pro TN.cz advokátka Rejžková. To, zda takové rozhodnutí očekávala, nechtěla komentovat. "Zatím nevím, jestli podáme stížnost k Ústavnímu soudu, předpokládám ale, že to klient bude takto chtít, takže je tato možnost pravděpodobná," odpověděla.

Kramného manželka Monika a dcera Klára zemřely v červenci roku 2013 na dovolené v Hurghadě. První zprávy hovořily o otravě jídlem, pozdější informace naznačovaly, že žena s dívkou pozřely jed. O rok později se na vyšetřování v Egyptě začal podílet tým českých kriminalistů. Následně Kramného obvinili z vraždy obou, za což ho v roce 2016 soud poslal na 28 let do věznice se zvýšenou ostrahou. 

Vrah Kramný neuspěl. Soud zamítl jeho žádost o obnovu procesu (2/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.