Na Lounsku se utopily dvě děti. Policie případ řeší jako usmrcení z nedbalosti

V úterý vyjížděli policisté a záchranáři k vodní nádrži Kluček u Libešic na Lounsku. V pozdějších odpoledních hodinách se tam měly utopit dvě děti. "Tuto událost můžeme potvrdit," uvedla na dotaz redakce TN.cz tisková mluvčí hasičů Ústeckého kraje Ilona Gazdošová.

"Můžeme potvrdit, že došlo k tragické události, kdy na Klučku utonuly dvě nezletilé osoby. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti," dodala.

[chooze:article;value:518578]

​Informaci potvrdil na dotaz redakce TN.cz i mluvčí záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Volejník. "Zasahovali jsme s pozemní posádkou i leteckou záchrannou službou," uvedl.

"Vzhledem k účasti nezletilých osob a citlivosti případu nemůžeme poskytnout další informace," uzavřela policie. Nádrž je podle informací na facebooku až do odvolání uzavřena.

Podobné neštěstí se mohlo stát i v pondělí na koupališti v Ostravě v Porubě. Záchranáři dostali hlášení o tonutí dvou lidí okolo půl šesté odpoledne. Na místo vyrazily dva týmy záchranářů.

[chooze:article;value:518689]

​V okamžiku příjezdu posádek byly obě devatenáctileté dívky, které tonuly, již vytaženy na břeh. Nejevily však známky života. "Přesný údaj, jak dlouhou dobu byly obě postižené pod vodní hladinou, nemají záchranáři k dispozici," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

"Probíhala u nich základní první pomoc a týmy ZZS ihned zahájily rozšířenou resuscitaci za použití přístrojové techniky a léků. Jedné z pacientek musel být podán defibrilační výboj," dodal mluvčí. Během deseti minut se u jedné a poté u druhé dívky podařilo obnovit spontánní krevní oběh.

"Se zajištěnými dýchacími cestami a na umělé plicní ventilaci je pak záchranáři obě přepravili a předali do další péče na urgentním příjmu Fakultní nemocnice Ostrava. Stav pacientek byl v té době kritický," uzavřel.

Ve Vltavě se utopil 54letý muž. Pod vodou byl minimálně 50 minut:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.