Putin je pod tlakem. Lidé z rozvědky tlačí, aby udělal zásadní změny

Po tažení wagnerovců na Moskvu je velká část vysokých ruských představitelů překvapena z Putinovy reakce. Nepřišly totiž žádné velké tresty. Někteří lidé ze zpravodajských služeb tak nyní na prezidenta tlačí s podobnými požadavky, jaké měl šéf žoldáků Jevgenij Prigožin, řekly nejmenované zdroje agentuře Bloomberg.

Wagnerovci měli podporu několika představitelů zpravodajských služeb a trvá jejich snaha o konec Šojgua a Gerasimova. Vyhození těchto Putinových spojenců má přispět k agresivnějšímu vedení války na Ukrajině, s jejímž průběhem nejsou spokojení. To by znamenalo například obří mobilizaci či vyhlášení stanného práva.

[chooze:article;value:515266]

Putin ale s oběma svými spojenci nejspíše nadále počítá a jejich konec se nechystá, upozornil web Ukrajinska Pravda. Momentálně se spíše zbavuje jejich odpůrců.

Gerasimova, Šojgua a nakonec i Putina dříve hlasitě kritizoval Prigožin. Vše vyvrcholilo jeho tažením na Moskvu, které kousek před hlavním městem zastavil. Od té doby je záhadou, co s ním bude. Podle všeho je na svobodě, přestože šéf Kremlu sliboval organizátorům vzpoury tvrdé tresty, připomněl web stanice CNN.

Ukrajinci ukázali záběry z útoku na Krymský most. Máte se na co těšit, vzkazují Putinovi (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.