Chlapec se měl v Plzni vloupat do cukrárny. Obvinili ho hned z 16 skutků

Příběh osmnáctiletého chlapce z Plzně připomíná grotesku. S trestnou činností měl začít loni krátce po dosažení plnoletosti a během několika měsíců se podle policie dost činil. Nejprve si měl od svého známého vzít kradenou platební kartu, se kterou se pokusil zaplatit cukrovinky za 11 tisíc korun. Pro sladkosti měl zřejmě slabost, protože z různých obchodů v Plzni měl odcizit téměř 500 kusů čokoládových cukrovinek. 

"Obviněný muž nekradl jen sladkosti. Několikrát se vloupal do prodejního stánku umístěného u různých obchodních center a odcizil finanční hotovost. Kradl také v prodejně s oblečením. Z rekreačního objektu odcizil televizor nebo elektrický vařič," vyjmenovala policejní mluvčí Michaela Raindlová. 

[chooze:article;value:515213]

Občas podle ní jednal na vlastní pěst, jindy měl spolupachatele – tak tomu bylo i u posledního prohřešku. Minulý týden se měl vloupat do cukrárny a odnést si přes tři tisíce korun a k tomu dvě lahve džusu. Před prodejnou už na něj čekal komplic, kterému měl dát mladík sto korun v drobných a jeden z džusů.

Vzápětí je oba ovšem zadržela policejní hlídka, která kromě odcizených peněz zajistila také koloběžku, na které muži do cukrárny přijeli. I ta byla kradená. 

Zatímco staršího z mužů policie stíhá na svobodě, mladší je ve vazbě. Obviněný je hned z 16 skutků – mimo jiné z krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.