Muž s autem plným migrantů se snažil ujet policii. Honičku ukončila nehoda

Bylo půl čtvrté ráno, když se do Uherského Brodu začali ve velkém sjíždět policisté a záchranáři. Krátce předtím obyvatele okolních domů probudily výstřely a ohlušující rána.

Řidič v mírné levotočivé zatáčce vyjel ze silnice. Desítky metrů pokračoval po chodníku, aby následně přejel přes dělící ostrůvek do protisměru. O pár metrů dál smetl tři auta, jedno z nich narazilo do domu. Policisté zjistili, že osobní auto, které honili, bylo napěchované migranty. Ti byli i v kufru.

[chooze:article;value:517763]

"Z havarovaného auta se následně rozuteklo několik osob, řidiče zastavily až varovné výstřely. Ve vozidle převážel 12 syrských migrantů," informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

"Když dojeli záchranáři, tak tam byly dvě sanitky. Jedna velká a jedna malá. Bylo tam hodně dětí," popsala jedna z obyvatelek obce. Policejní hlídka si rychle jedoucího auta všimla v Bystřici pod Lopeníkem. A právě tam začalo více než 10kilometrové pronásledování.

Je takřka zázrak, že hrůzně vypadající nehoda neskončila tragicky. "Na místě jsme ošetřili jednoho chlapce. A druhý 13letý chlapec si zranil pravou paži a loket. Právě toho jsme v doprovodu jeho matky převáželi na traumatologii," sdělila mluvčí záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková.

Převaděče i Syřany teď vyslýchá policie. Odhalených migrantů v posledních týdnech znovu přibývá. Nejvíc se snaží do České republiky dostat přes jižní Moravu. Tamní policisté jich jen za červenec zadrželi přes 120 a s nimi i 13 převaděčů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.