Hordy maskovaných lupičů terorizují v Los Angeles butiky s luxusním zbožím

Třicet až padesát lidí vtrhlo do obchodu Nordstrom v nákupním centru Westfield Topanga Mall ve Woodland Hills. Ochranku zneškodnili obranným sprejem na medvědy a z prodejny si odnesli luxusní kabelky a luxusní oblečení v hodnotě tisíců dolarů, uvedl policejní mluvčí.

Oznámení o hromadné krádeži v obchodě obdržela losangelská policie krátce po 16. hodině. Podle serveru NBC News odhaduje policie způsobenou škodu na 60 až 100 tisíc dolarů. "Policisté z oddělení Topanga byli na místě rychle a mají několik vyšetřovacích stop," uvedla losangeleská policie v prohlášení. Zda byl některý ze zlodějů zadržen, policisté nezveřejnili. Lupiči z místa krádeže údajně odjeli osobními auty.

[chooze:article;value:516002]

Na videu, které koluje po sociálních sítích, jsou zachyceni lidé maskovaní kuklami a maskami, kteří z regálů berou vystavené zboží a utíkají s ním z obchodu pryč. Losangeleská policie potvrdila, že zloději při krádeži použili sprej na medvědy, kterým zneškodnili dva pracovníky ochranky.

https://twitter.com/NBCNews/status/1690868419082489856

Starostka Karen Bassová označila loupež za "naprosto nepřijatelnou". "Ti, kdo se dopustili těchto a podobných činů v sousedních oblastech, musí být pohnáni k odpovědnosti," uvedla v sobotním prohlášení Bassová. "Losangeleská policie bude i nadále pracovat nejen na tom, aby našla osoby odpovědné za tento incident, ale také na tom, aby se podobným útokům na prodejce v budoucnu zabránilo."

V úterý došlo podle stanice NBC Los Angeles k velmi podobnému hromadnému loupežnému přepadení v prodejně Yves Saint Laurent v Americana at Brand v nedalekém Glendale. Při něm měli lupiči ukrást zboží asi za 300 tisíc dolarů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.