Tragédie na lovu prasat v Texasu! V podzemní nádrži se utopili 3 lovci, kteří chtěli zachránit svého psa

Floridští vyšetřovatelé uvedli, že kolem jedné hodiny ranní obdrželi na tísňovou linku telefonát, že v podzemní nádrži na vodu poblíž New Trails a Country Road 461 severně od Elginu v okrese Bastrop uvízlo několik lidí. Když na místo dorazili první záchranáři, jeden z lovců jim řekl, že on a tři další lidé vyrazili na lov prasat, přičemž se jim zaběhl pes. Ten údajně spadl do díry v zemi, která byla ústím do podzemní nádrže.

Podle úředníků jeden z lovců skočil za psem. Pak za nimi skočili další dva lovci, zatímco druhý muž se vrátil k autu, aby přivolal pomoc. Podle šerifa je zřejmé, že zbylí dva lidé vlezli do nádrže později, protože žena si sundala boty a muž kalhoty a boty. "Hladina vody v nádrži byla hluboko pod malým otvorem, který byl na úrovni terénu, takže nikdo neměl šanci dostat se z nádrže ven," cituje CNN z prohlášení šerifa.

[chooze:article;value:486529]

Vyšetřovatelé tvrdí, že v cisterně byl navíc nahromaděný sirovodíkový plyn, kterým se podle nich oběti (37, 26 a 45 let) přiotrávily a nedokázaly se udržet na hladině. Stále se čeká na výsledky pitvy, které by to měly potvrdit. "V tomto kraji prý nejsou podzemní nádrže ničím neobvyklým. Ale podle zákona musí být zakryté. Tato na sobě kryt neměla," řekl šerif okresu Bastrop Maurice Cook stanici Fox4News.

https://twitter.com/CNN/status/1690130234132017152

Na vyproštění obětí pracovali záchranáři několik hodin. Vyprošťovací práce podle nich ztěžoval sirovodíkový plyn a značné množství vody. Šerif okresu Bastrop uvedl, že nejdříve bylo třeba odčerpat vodu, odvětrat vnitřek nádrže a zkontrolovat neporušenost stěn pomocí dronu. Až poté mohli záchranáři vlézt dovnitř a vyprostit oběti.

Podle obyvatel z okolí je vstup na toto kukuřičné pole zakázán. Úřad šerifa se domnívá, že osoba, které pozemek patří, nedávno zemřela.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.