Svět oplakával 14letou hvězdu. Dívka byla naživu, oznámení o smrti vydali hackeři

Ve středu světová média obletěla šokující zpráva, že zemřela teprve 14letá kanadská rapperka a kontroverzní hvězda sociálních sítí, která si říká Lil Tay. "S těžkým srdcem oznamujeme zdrcující zprávu o náhlém a tragickém odchodu naší milované Claire," objevilo se tehdy v údajném vzkazu od rodiny na jejím instagramovém profilu, kde ji sleduje více než 3,3 milionu lidí. 

Smutnou zprávu prakticky ihned převzala světová i česká média. Podle deníku Guardian s odkazem na jeden z anonymních profilů na sociální síti uváděla, že údajnou autonehodu, při které měl zemřít i její bratr, viděli svědci. Ti její průběh popsali na webu. Téměř 24 hodin pak byla za mrtvou považována živá a zdravá influencerka. 

[chooze:article;value:517246]

​Situace byla podezřelá i kvůli tomu, že na sociální sítě rapperka přidala příspěvek naposledy v roce 2018. Ukázalo se také, že podvodníci uvedli špatně její občanské jméno a policie ve Vancouveru neměla o údajné smrtelné autonehodě žádné zprávy.

Ve čtvrtek večer se ale údajně zesnulá mladá celebrita konečně ozvala a uvedla věci na pravou míru. Celou dobu totiž řešila záchranu svých účtů na sociálních sítích, které měli údajně napadnout hackeři. Pak začali předstírat, že zemřela. 

​"Bylo to velmi traumatizujících 24 hodin. Celý včerejší den nás bombardovaly nekonečné srdcervoucí a smutné telefonáty od blízkých, zatímco jsem se sama snažila vyřešit celý tenhle zmatek," napsala rapperka druhý den v oficiálním prohlášení pro web TMZ s tím, že její rodina se cítí fámou otřesena.  

[chooze:article;value:516306]

Lil Tay, občanským jménem Tay Tian, se proslavila už ve svých devíti letech, když lidé na internetu začali sdílet její videa, kde se chlubí luxusním majetkem a drahým zbožím, stejně jako o několik generací starší rappeři. Na jednom videu ukazuje drahé zlaté hodinky nebo sedí v nejdražších sportovních autech, přestože ještě dlouho nebude moct mít řidičský průkaz. Vydala i několik lehce vulgárních rapových nahrávek

Influencer měl na akci rozdávat herní konzole. Newyorští policisté zadrželi desítky lidí (08/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.