Senioři uspořádali módní přehlídku. I staří lidé mají nárok se bavit, říkají

Nasadit profesionální úsměv, zahodit trému a v pestrobarevném oblečení jistou chůzí přejít před pozornými pohledy publika. Místo tradičního mola dali pořadatelé netradiční módní přehlídky seniorů v Liberci ale přednost červenému koberci. Celá se nesla v duchu názvu "Vítejte v džungli", kvůli čemuž staroušci vyměnili svůj tradiční oděv za odvážné a velmi pestré oblečení. 

Nejstaršímu modelovi, libereckému malíři Jiřímu Skleničkovi Zderazskému, bylo letos 89 let. "Měl jsem z toho strašlivou hrůzu a celkem to dopadlo snad dobře. Staří lidé mají taky nárok na to bavit se," říká s úsměvem. Přístup organizátorů oceňují i další účastníci. "Bylo to poprvé v životě. Pohráli si s námi a věnovali se nám, abychom do těch přehlídkových šatů vypadali hezky," pochválila Václava Kazmířová práci návrhářů. 

[chooze:article;value:514336]

​Po červeném koberci se prošlo celkem dvacet seniorek a fandit jim přijela i dvojice herců Eva Hrušková s Janem Přeučilem, s nimiž si pak staroušci vyměňovali své dojmy. V každém případě odvážnou módní přehlídkou senioři dokázali, že i ve vysokém věku jim nechybí smysl pro legraci, nadhled a chuť stále dělat něco nového.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.