Start film fest vrcholí. Hlavní cenu vyhrál film s Mádlem a Bárdos

Šestičlenný studentský štáb právě točí část dokumentu o festivalu. Každý musí přesně vědět, co má dělat. "Aby to nebylo přesvícené, abychom tam měli celou osobu," popsal, co je důležité, kameraman Michal Staněk.

"Pokud bych měl mluvit o svých vzorech, tak zahraničních Tima Burtona a českých Miloš Forman," svěřil se režisér Martin Bartošek. 

Festival Start-film, jehož partnerem je televize Nova, dává příležitost těm nejtalentovanějším studentům filmové tvorby. "Jde jim to výborně, musím říct," pochválil je starosta Bystřice nad Pernštejnem Martin Horák.

[chooze:article;value:517185]

Start film festival, to jsou takové studentské Oscary. Přehlídka se za svou osmiletou existenci stala jednou z nevyhledávanějších v rámci celé Evropy. V hlavní soutěži se letos představilo 100 filmů z Česka i zahraničí.

V rámci festivalu se rozdělují hned čtyři ceny. Nejlepší hraný, animovaný, dokumentární a nejlepší film celého festivalu. 

Absolutním vítězem se během slavnostního večerního vyhlášení stal hraný snímek Ostrov svobody s Jiřím Mádlem a Judit Bárdos mladého zlínského producenta a režiséra Petra Januschky.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.