Co nás čeká v srpnu: Mezi lidmi vzplane vášeň. Pozor na nespolehlivé partnery

Srpen bude podle astrologa Richarda Stříbrného velmi výbušný měsíc. V jeho prvních dnech bude mezi lidmi váznout komunikace. "Bude ji brzdit opozice mezi Merkurem v Panně a Saturnem v Rybách," vysvětlil astrolog. I na přírodu a lidskou společnost bude mít tato opozice nevlídný dopad.

Ve druhém týdnu srpna se však má do popředí dostat znamení Lva. Nuda by proto neměla být na pořadu dne. "Díky kvadrátům na Jupitera a Urana v Býku by se lidé měli přátelsky a uvolněně bavit," dodal Stříbrný.

[chooze:article;value:509955]

Lidé si proto mohou dopřát i nějaký luxusní požitek a rozhodně nešetřit. Hvězdy jsou nakloněny tomu, abyste zažili něco, po čem už dlouho toužíte. Jenže koncem srpna přijdou komplikace.

"Mezi 25. až 28. srpnem se na ekliptice utvoří opozice mezi Sluncem ve znamení Panny a Saturnem ve znamení Ryb," varoval astrolog. To může vést k zemětřesením a sesuvům půdy. Může také docházet k závalům v dolech či ke zřícení budov. V přírodě budou řádit hlavně vodní a zemské živly.

Nejvýznamnější konstelace v srpnu:

1. srpen: Na ekliptice se vytvoří dynamická vazba mezi Marsem ve znamení Panny a Jupiterem ve znamení Býka. To bude lidi vybízet k aktivnímu odpočinku a k cestám, zvláště k těm k vodě a po vodě. Slunce bude přecházet přes Neptuna republiky.

1.– 3. srpen: Dění ve světě i u nás ovlivní úplněk a opozice mezi Merkurem a Saturnem. Výsledkem pravděpodobně budou dopravní zácpy. U citlivých a emočně labilních lidí lze v tuto dobu předpokládat velké výkyvy nálad. Pozor, ve světě mohou vypuknout zemětřesní či sesuvy půdy, které poškodí infrastrukturu.

6.–9. srpen: Slunce bude ve znamení Lva v kvadrátu na Jupitera ve znamení Býka a Venuše ve znamení Lva bude v kvadrátu na Urana ve znamení Býka. Tyto konstelace mohou přinést nestálost v obchodování s akciemi a s komoditami na burzách. Velké výkyvy by mohly zaznamenat i kryptoměny. Lidé by si v tyto dny měli pořádně užívat své těžce vydělané peníze. Mnozí navíc mohou propadnout vášni k atraktivním, leč nespolehlivým partnerům.

10.–13. srpen: Obchody by se měly začít hýbat. Díky konjunkci Slunce s Venuší v královském znamení Lva by ve společnosti i v přírodě mělo panovat příjemné a vřelé klima. Opět by měla převládat dobrá nálada velkorysost nad malicherností a nad zlobou.

Bohužel astrologické klima v naší republice může 10. a 11. srpna negativně ovlivnit Mars ve znamení Panny tvořící kvadraturu s Marsem republiky ve znamení Střelce. To může naši veřejnost zneklidnit a vést k násilným trestným či válečným činům. Vyloučit nelze ani prudké zvraty počasí doprovázené bouřemi.

14.–16. srpen: Pozor! Slunce ve znamení Lva bude v opozici na Uran republiky ve znamení Vodnáře. Výsledkem mohou být těžké boje našich sportovců a kriminalistů se svými protivníky, přičemž výsledky nemusí odpovídat vynaloženému úsilí a snaze.

21.–23. srpen: Mars pohybující se ve znamení Panny se ocitne v opozici na Neptuna ve znamení Ryb, což zvýší pravděpodobnost řádění vodního a zemského živlu. Leckde na planetě se mohou zformovat cyklóny, tornáda a bouře, které potrápí místní obyvatelstvo.

26.–28. srpen: Slunce doputuje ve znamení Panny do opozice na Saturna ve znamení Ryb, což může vést ke vzniku dopravních komplikací. V přírodě může opět řádit zemský a vodní živel. Navíc se znepřátelení lidé mohou opět ocitnout v konfliktních situacích.

27. srpen: Mars se začne pohybovat až do 12. října v mírumilovném znamení Vah a dá lidstvu velkou šanci k usmíření sporů, zvláště pak mezi jednotlivci, ale také mezi znepřátelenými státy. Čeká nás proto velmi pohodové září.

Horoskop na 1. srpna. Podívejte se, co začátek měsíce do vašeho života přinese:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.