Velká oběť prince George: Pomáhá Kate a Williamovi, jak jen může

[chooze:gallery;value:28909]

Už v 10 letech princ George dobře ví, že jeho osudem je stát se britským panovníkem. Toto životní poslání sdílí se svým otcem Williamem, který by měl na trůn usednout po smrti Karla III. Podle expertky na královskou rodinu princ ke své roli přistupuje s velkou zodpovědností a snaží se otci, matce i ostatním členům královské rodiny velmi pomáhat.

Zvláště v poslední době pocítil George tíhu členství v panovnické dynastii. "Ztratil strýčka Harryho a jeho rodinu, k čemuž musí přistoupit. I 10leté děti mohou být často docela vyspělé. Za poslední rok a půl se toho v královské rodině spoustu změnilo a nelze ho před vším ochránit. Došlo k obrovským událostem, zemřela královna Alžběta II., což Williama, Kate i George posunulo mnohem výš," vysvětlila podle portálu Mirror královská expertka Tessa Dunlopová.

[chooze:article;value:514417]

Podle ní je princ ve svých 10 letech velmi svědomitý. "Mám dojem, že vše akceptuje jako aspekt související s členstvím v královské rodině. Dělá to všechno pro svou matku, otce a dědečka," svěřila britskému časopisu OK! odbornice.

"Viděli jsme, jak zodpovědně přijal svou roli na královské korunovaci. Jedním ze způsobů, jak se mu rodina snaží se vším pomoci, je, aby měl po boku i přátele, kteří všechny jeho královské zkušenosti změní na něco více normálního," dodala Dunlopová. Prince proto dost podporuje jeho mladší sestra Charlotte.

[chooze:article;value:511015]

William s Kate si podle expertky dobře uvědomují, jak skvěle a zodpovědně si mladý George vede, a snaží se mu jeho roli budoucího panovníka ulehčit. Přítel prince Williama dokonce naznačil, že kvůli chlapci poruší staletou tradici a nebudou ho nutit, aby šel před nástupem na trůn do armády. Bude si moct vybrat vlastní osud.

Princ George slaví 10. narozeniny. Kate sdílela fotku, kde vypadá jako William (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.